Marsipan



I dag lagde vi 2 typer marsipan. 

 

Oppskrift 1

400gr Finmalte mandler

200gr Sukrinmelis

1 eggehvite

evt litt mer eggehvite eller fibersirup.. for en blautere konsistens..

 

Bland ingrediensene godt sammen og rull marsipanen i ønskede figurer

 

Oppskrift 2



Ingredienser:

325 gr Finmalte mandler

75 gr Cocosa mel

4 ss Cocosa sukker

2 ss Cocosa extra virgin

1 eggehvite

 

Slik gjør du:



1. Smelt Cocosa extra virgin

2. Putt Cocosasukker oppi, og rør

3. Putt også en eggehvite oppi og visp med en gaffel til alt sukkeret er løst opp og du har fått en litt seig masse



4. Ha Finmalte mandler og Cocosamel oppi en bolle og bland sammen det tørre og våte. Tilpass mengde med vått og tørt, slik at du får ønsket konsistens.

5. Form til ønskede figurer og dypp evt. i det du ønsker



Her ble noe dyppet i lakrisrotpulver, noe var naturell, noe dynket i sjokolade og noen fikk kokosmasse etter sjokoladedyppingen. Jeg holdt igjen litt av marsipanen som jeg dynket med kirsebærlikør til de voksne. Det er bare ha i litt mer mandel/kokosmel og de tok jeg også å dyppet i sjokolade :)



Dette ble et allright kosefat. Ungene fikk det med seg ut. Der hadde de kafèservering for oss andre ute i sola i dag!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits